Професията масово изчезна преди десетилетия, но пандемията доведе до нова нужда от услугите им

В Съединените щати отново се появиха млекари, които обикалят по домовете. Професията масово изчезна преди десетилетия, но пандемията доведе до нова нужда от услугите им. Много хора не могат или не искат да излизат от домовете си и млекарят им носи от местна ферма мляко, яйца и сладолед. От фермата, която е на повече от 60 километра от центъра на столицата, казват, че и преди са предлагали доставки по домовете, но откакто запонала пандемията, броят им се увеличил 10 пъти.

Проливен дъжд наводни части от щата Флорида

"Приятно е да можеш да помогнеш на хората, да видиш благодарността им. Някои от тях се радват все едно им нося коледни подаръци“, коментира Сет Бърмайстер, млекар от Вашингтон.

Хиляди американци изпълниха плажовете и парковете в САЩ (ВИДЕО)

"Със сигурност няма да се върнем към нормалното в следващите 6 месеца или дори година. Ще ни се налага да живеем различно. Отлично разбирам защо се налагат доставки и защо хората ги ползват“, каза Сара Хен, жителка на Вашингтон.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.