От полицията заявиха, че са идентифицирали петимата загинали

Остава тежко състоянието на 2-годишното дете, което пострада в тежката катастрофата на магистрала "Тракия". Жестокият сблъсък отне 5 човешки живота. Шестима са ранени. Версиите за трагедията са, че шофьорът на тира, предизвикал сблъсъка, е заспал или внезапно се е почувствал зле. Магистралата остана затворена в едната посока близо ден. Междувременно, Пътната агенция взима спешни мерки заради инцидента.

Транспортират към "Пирогов" детето, пострадало на АМ "Тракия"

Двегодишното дете се транспортира от болницата в Стара Загора към "Пирогов". От полицията заявиха, че са идентифицирали петимата загинали. Последният остановен е английски гражданин. Трима от загиналите - жена на 40 години, 44-годишен мъж и момиче на 17 години, са пътували в един и същ автомобил. Две са версиите за инцидента.

17-годишно момиче е сред жертвите на катастрофата на „Тракия“

Малко след 17 часа в неделния ден магистралата е задръстена от прибиращи се автомобили от морето към София. В района на Оризово турски тир внезапно напуска платното. Навлиза в насрещното движение и премазва пет автомобила. Камионът се обръща и избухва в пламъци.

Петър е един от първите, притекли се на помощ. Грабва пожарогасителя и тръгва към горящия тир, за да не стигне огънят до хората в премазаните коли.

Състоянието на 2-годишното дете, пострадало при катастрофата на "Тракия", остава критично

„Аз по случайност преминавах в обратна посока, посока Пловдив. Пожарът се разрасна много бързо и не успяхме да го потушим. Имаше пострадали хора. На две момичета, които бяха окървавени, им оказаха първа медицинска помощ”, разказва той.

 

 

Смачканите до неузнаваемост автомобили се налага да бъдат разрязани от пристигналите на място пожарникари, за да извадят ранените. Шестима са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Петима са освободени, но дете на две години и половина е с тежка черепно-мозъчна травма.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: АПИ започва ремонт на мантинелите на АМ "Тракия"

Едва тази сутрин е било открито и тялото на турския шофьор. Той е на 53 години, пътувал  е сам. Камионът е превозвал 20 тона козметика от Амстердам за Турция. Версиите, по които работят разследващите са за вина на турския шофьор. Другата спрягана версия за инцидента е старата, изгнила мантинела. В този участък тя е ръждясала и пробита. От Областното пътно управление отхвърлиха версията.

Тир помете няколко коли на „Тракия”, шестима загинаха (ВИДЕО)

Спешно по обед на злополучния участък започна монтажа на нова, двойно подсилена елестична мантинела, която да предпазва от следващи инциденти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.