Те организират „пиене на кафе” с депутата Делян Пеевски

Младежите от „Да, България” организираха „пиене на кафе” в Бояна. В края на миналата седмица те проведоха подобна инициатива и масово ходене на плаж край резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец”. Пред бившия хотел „Берлин”, а в момента жилищна сграда, се събраха хора от партията на Христо Иванов и поискаха среща с депутата от ДПС Делян Пеевски, на когото да зададат своите въпроси.

Точно в 8 часа сутринта партия „Да, България” събра симпатизанти да пият кафе пред бившия хотел Берлин, понастоящем жилищна сграда. 

В пиенето на кафе обаче се включиха и други лица, които са познати от всевъзможни протести.  Един от тях е Николай Гацев, бивш депутат от СДС, който протестираше преди години и с пера върху главата като индианец. С мегафон в ръка, той подканяше събралите се хора да огънат вратата. Това не се прие радушно от младежите, дошли да пият кафе, и затова го помолиха да напусне мястото.

 

 

„Това масово пиене на кафе е част от действията на „Да, България” и „Демократична България” за връщане на завладяната държава. Да покажем, че няма недостъпни публични територии в страната и че няма недосегаеми хора”, посочи Александра Стеркова от младежката организация на „Да, България”.

„Това ще бъде първото от редица такива други посещения на места, на които г-н Пеевски знаем, че ходи и посещава”, посочи присъстваща на акцията.

„Не съм нито от Да, България, не съм нито от президента”, каза Виктор Иванов.

„Трябва да се събудят всички хора, защото това е нетърпимо положение такова”, каза участник в акцията.

Освен младежи от Да, България кафе бе дошъл да пие бившият съдебен шеф Методи Лалов, който в момента е общински съветник от партията на Христо Иванов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.