Инцидентът стана близо до Разград

Млад мъж загина в кастрофа с влак близо до Разград. Сестра му е в кома в изключително тежко състояние. Около 22 часа снощи композицията от Варна за Русе е ударила кола на релсите.Това е станало на охраняем ЖП прелез. Според машиниста шофьорът не се съобразил със сигнализацията. От силата на удара - колата се е обърнала по таван.

Катастрофа с влак в Португалия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спешните екипи пристигнали много бързо до мястото на инцидента, но два часа по-късно, въпреки усилията на лекарите в разградската болница,  младият мъж е починал. 

В колата са пътували мъж и жена. Според една от версиите, жената е пренебрегнала светлинната сигнализация.

„Често се случва не само на това място, а на  абсолютно всички прелези. Въпреки че е задействана сигнализацията, въпреки че им свирим, колите доста често минават на косъм пред машината”, заяви машинистът.  

Служителите на БДЖ веднага са подали сигнал на спешния телефон112 .

„Момчето е починало непосредствено след постъпването, а момичето е в много тежко състояние-. Нещата са сериозни, изходът е несигурен”, заяви д-р Георги Кулишев-началник интензивно отделение- МБАЛ-Разград.

Пътниците разказаха, че са усетили придърпване при спирането. Обяснили им за катастрофата и че трябва да изчакат в купетата. Хората казаха, че не е имало напрежение, а по-скоро тревога за състоянието на пътуващите в колата.

Заради разследването влакът  продължи по маршрута си със закъснение и пристигна в Русе малко след 01:00 часа през нощта.

Загиналият младеж току-що се е върнал от Германия, а сестра му е трябвало да го откара вкъщи.

Репортер: Наталия Йорданова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.