Шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, предупреждават от АПИ

Серия катастрофи и интензивен трафик в първия от трите почивни дни. Най-натоварените участъци днес бяха магистралите до морето. Малко преди Бургас, тази сутрин се образува километрично задръстване заради катастрофа. Други два инцидента с пет автомобила затрудниха движението по пътя София-Варна.

В истински кошмар се превърна пътуването за стотици, тръгнали преди обед по автомагистрала „Тракия”  към българското Черноморие.  Задръстването преди Бургас беше около 10 километра. Шофьорите чакаха с часове, за да преминат, а тапата се оказа   аради верижна катастрофа с три автомобила. 

 

 

За да няма инциденти, от МВР засилиха контрола на пътя за трите почивни дни. „Всички налични камери на „Пътна полиция”, над 200, които следят и контролират скоростните режими”, каза Николай Крушарски – „Пътна полиция”, ГДНП.

На магистрала „Тракия“, в района на Пловдив стана и друга верижна катастрофа с 4 автомобила.  Получи си километрично задръстване, в което стана и втора верижна катастрофа с три автомобила.

Две катастрофи с пет автомобила затрудниха движението по пътя София-Варна между Севлиево и Ловеч. Инцидентите са станали по обед. При единия инцидент челно са се ударили два автомобили, а при втория, в непосредствена близост - три коли.

От рано сутринта опашки от тирове се извиха на „Дунав мост” при Русе. Причината - от румънска страна временно беше преустановено преминаването на хора и автомобили  по граничните пунктове. На трасе „изход” сутринта основното струпване беше от товарни автомобили. Трафикът на леки коли към България е засилен

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.