Близо милион души са засегнати от мерките

Нова карантина затваря половин Мадрид. Заради коронавируса повече от 850 хиляди жители на испанската столица се връщат към ограниченията от пролетта. Забранено е напускането на посочените от властите квартали. Гражданите нямат право да излизат от домовете си без основателна причина. Заплашени са с глоби и арести.

В Мадрид влизат в сила нови мерки срещу коронавируса

"Ограниченията позволяват напускането на описаните райони само с цел получаване на лекарска помощ, придвижване до работното място, грижата за възрастни хора или някакви форсмажорни обстоятелства. Позволено е да се минава с кола през посочените райони. Събиранията вече може да са най-много от шестима души. До следващо нареждане няма да има никакви дейности в парковете и градините", заяви Изабел Диас Аюсо, управител на област Мадрид.

Все повече европейски страни връщат мерките срещу коронавируса

Карантината предвижда намаляване на максималния брой хора, които могат да са на едно място. Затворени са редица обществени пространства и е ограничена работата на заведенията. Испания е страната с най-много случаи на коронавирус в Eвропа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.