Каракачанов подчерта, че въоръжената отбрана е изключително важна за българската икономика

Президентът Румен Радев присъства на откриване на военно изложение в Пловдив. Заедно с него са министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Те се намират в Международния панаир, където за 14-та поредна година се провежда международното изложение „Хемус”.

Каракачанов подчерта, че въоръжената отбрана е изключително важна за българската икономика и правителството ще продължи да подкрепя военната ни индустрия не само към този момент, но това ще правят и следващите правителства.

При откриването Радев заяви, че се надява и очаква, въпреки ограничения ресурс, Министерството на отбраната да закупува все повече въоръжения и техника от индустриалните ни комплекси.

„В проектите за модернизация на българската армия, които започнаха преди няколко години, основна наша цел е да включим като присъствие и участие в тези проекти за модернизация основно български фирми, които да участват, за да може това да допринесе за развитие на българската оръжейна индустрия”, заяви Каракачанов.

„Очакваме българската държава да подкрепя още повече тази индустрия с облекчени условия за производства и стимулиране на реализацията на продуктите, за да може нашият военно-промишлен комплекс да утвърждава своя авторитет и да утвърждава и разширява своето влияние на международните пазари”, каза Радев.

Междувременно от БСП поискаха премиерът да се яви в парламента, за да обясни откъде ще дойдат парите за закупуване на новите изтребители F-16.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.