Американският президент даде положителна проба за коронавирус

Приеха Доналд Тръмп в болница по-малко от 24 часа, след като беше диагностициран с COVID-19. 74-годишният президент се чувства добре, но ще остане под лекарско наблюдение поне няколко дни.

Доналд и Мелания Тръмп са с COVID-19

От Белия дом уверяват, че президентът Тръмп продължава да изпълнява задълженията си, но от военна болница край Вашингтон. Само месец преди изборите за президент, нещата претърпяха неочаквано развитие и ето, че Доналд Тръмп, който се отнасяше с насмешка към носенето на маска, се оказа хоспитализиран. Преди да отпътува за болницата той публикува обръщение.

Националния военен медицински център "Уолтър Рийд". Снимка: ЕПА/БГНЕС

„ Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа. Отивам в болница. Мисля, че съм много добре, но трябва да се уверим, че всичко е наред. Първата дама също се чувства много добре. Благодаря ви много, оценявам го и няма никога да го забравя. Благодаря!”, заяви Тръмп.

 

Той  е започнал да приема противовирусен препарат, но не се нуждае от допълнителен кислород, съобщи лекуващият му лекар. Тръмп е приел и експериментална доза медикамент на американска фармацевтична компания. По-рано стана ясно, че той проявява леки симптоми на болестта, като затруднено дишане, температура и отпадналост. Кандидатът на демократите Джо Байдън е дал два отрицателни теста.

„Не става дума да си издръжлив, а да дадеш твоя принос. Носенето на маска ще предпази не само вас, но пази и хората наоколо”, каза той.

С коронавирус обаче са заразени няколко души от обкръжението на Тръмп, включително и шефът на кампанията му - Бил Степиън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.