Нападателите са избягали и се издирват

Четирима души са били сериозно ранени при стрелба в район Кройцберг на германската столица Берлин в ранните часове на деня, предаде БТА. 

Нападателите са избягали от мястото. Полицията е отцепила и претърсва района, включително и с хеликоптер. Няма индикация за политически мотиви зад инцидента.

 

Трима от ранените са намерени близо до сградата на ГСДП, а четвъртият - в речен канал също близо до мястото на инцидента. Те са настанени в болница. 

Стрелбата е започнала след конфликт между мъже. Това съобщиха в общо изявление полицията и прокуратурата в германската столица Берлин.

"Тази сутрин в Кройцберг четирима мъже бяха тежко ранени след свада", се казва в документа.

По предварителни данни граждани чули около 04.00 ч. местно време изстрели и сигнализирали в полицията. Пазителите на реда открили на местопроизшествието трима пострадали, а още един ранен скочил в близкия канал и бил изваден от спасители.

Всички пострадали са настанени в болница. Води се разследване. Прокуратурата съобщи в Туитър, че инцидентът е станал "в средите на организираната престъпност". Срещу "неколцина" души са образувани дела за опит за убийство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.