Мярката ще отбележи едно от най-строгите ограничения за пътуване в Европа

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг обяви в сряда, че от полунощ четвъртък срещу в петък границите на страната ще бъдат официално затворени за всички с изключение на посещенията със съществено значение.

Мярката ще отбележи едно от най-строгите ограничения за пътуване в Европа с оглед на коронавирусната пандемия. "На практика границата ще бъде затворена за всички, които не живеят в Норвегия", каза Солберг, цитиран от Ройтерс.

От петък в България ще се влиза само с отрицателен PCR тест

Премиерът потвърди постепенното намаляване на случаите на Covid-19, но обясни, че новоналожените мерки са за допълнителна защита на страната от мутиралите варианти на болестта, открити във Великобритания и в други държави.

Солберг посочи също, че докато здравните работници се считат за такива съществено значение и ще бъдат освободени от тази забрана, работниците мигранти няма да имат право да преминават границата.

Условията за затварянето на норвежките граници ще бъдат преразгледани след две седмици.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БНР