Той е от създателите на проект за мобилен консултативен кабинет, линейка, с която стигат до малки населени места

Често си пожелаваме пътищата ни да се пресичат със светли и добри хора. Той е лекар, кардиолог. Макар и млад, поставя диагнозите безпогрешно.  В свободното си време се занимава с доброволчество и с мотори. Това е история за един от рокерите в медицината -  д-р Светлин Цонев, кардиолог в УМБАЛ „Александровска“. Представяме го в предаването "Пулс" на NOVA NEWS.

Прекарва голяма част от свободоното си време на мотор. Любовта му към скоростите е от дядо му, а тази му страст е от около 5 години.

Той е от създателите на проект за мобилен консултативен кабинет - линейка, с която стигат до малки населени места.

Легендарен рокер дари триколка на мъж в неравностойно положение

По думите му карането на мотор е както самотно занимание, така и колективно, а откакто е на 2 колела посещава страхотни кътчета в България, изминавайки стотици километри.

"Важна е екипировката и добрата подготовка на мотора. Голяма отговорност е да се подготви добре мотора за разходка", споделя д-р Цонев.

Занимавал се е с дърворезба, но вече с медицината не му остава време.

Баща му е създателят на девиза на Исперих - „От миналото вдъхновен - към бъдещето устремен“.

Винаги е мечтаел да бъде военен лекар. Вярва в билковата медицина.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.