Близнаците се намират в Бургаската университетска болница

Във вторник в Бургаската университетска болница почина 31-годишната родилка от Карнобат, чиито две бебета се появиха на бял свят преждевременно, след като състоянието й се влоши рязко заради COVID-19. Дни преди това битката с вируса изгуби и бащата на близнаците. 

Жена в медикаментозна кома с COVID-19 роди близнаци в Бургас (ВИДЕО)

В момента децата се намират в Отделението по неонатология, а съдбата им развълнува цяла България и много хора поискаха да помогнат. Бебетата имат и по-голяма сестричка – на 4 години. В четвъртък роднини на починалите майка и баща помолиха всички постове в социалните мрежи, свързани с дарения за тях, да бъдат изтрити, тъй като за момента нямат нужда от финансова помощ.

 

 

 

Почина жената в кома и с COVID-19, родила близнаци в Бургас

„Установихме, че семействата на двамата родители имат желание да се грижат за децата. Днес предстои разговор с бабата по бащина линия, за да се подготвят документите и да се създаде настойнически съвет. В него могат да участват членове и на двете семейства. На по-късен етап те ще могат да осиновят децата”, обясни в ефира на „Здравей, България” Павлина Спиридонова, началник отдел "Закрила на детето".

Кметът на Община Карнобат заяви за NOVA, че ако семейството има нужда от финансова помощ, на следващо заседание на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка.

Повече гледайте във видеото.