Жителите настояват за евтаназия на животното

Жители на село Ново Паничарево край  Бургас са в паника заради агресивно куче, убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години се е заселил в селото. Хората настояват за евтаназия на опасното куче.

Куче нахапа певицата Йоана Захариева-Йоко (ВИДЕО)

Жители на село ново Паничарево живеят в страх заради нападения на агресивно куче, което често се разхожда само из селото без стопанина си и напада хора и животни. Жалбите срещу собственика му Нейко Димитров са десетки. Последно агресивният домашен любимец убил кучето на съседи, ранило друго, изяло няколко малки прасенца, кокошка и се спуснало срещу конете на дървари от селото. Тревогите на местните е, че може да нападне и дете на улицата.

Кучето се оказва женски питбул и станало още по- агресивно, след като родило малките си. Проверка на NOVA установи, че животното е вързано, а собственикът отказа да обясни пред камера за нападенията из селото. Пред полицаите посочил, че кучето къса нашийника, повода, дори и синджира, с който е вързано.

Домашно куче нахапа 3-годишно дете в Кубрат

„Въпросното куче, което е собственост на Нейко Димитров, съответно е било пуснато или по негови твърдения е скъсало въженце, но в момента са предприети всички необходими мерки, хората са си подали сигнали, образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания това, което в момента трябва да бъде направено, спазвайки закона, ние ще го направим”, обясни кметът на селото Яна Жекова.

На Нейко Димитров е връчен полицейски предупредителен протокол, но жителите на Ново Паничарево настояват за реакция и от прокуратурата за евтанизиране на животното. Хората са категорични, че откакто 32-годишният Нейко се заселил в Ново Паничарево, те живееят в страх. Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула.

Репортер: Елена Танева

Подробности гледайте във видеото.