Apple твърди, че проектът е "един от най-мащабните" в САЩ

Apple постигна сделка с Tesla Inc. за използването на електрическите батерии на компанията в соларната ферма на технологичния гигант в Северна Калифорния, съобщи американският технологичен новинарски уебсайт The Verge.

Съставът на соларната ферма ще се състои от 85 литиево-йонни "мегапакети" от Tesla и ще съхранява до 240 мегаватчаса енергия, която ще бъде използвана за захранване на корпоративната централа на Apple в Купертино, Калифорния. Това не е първият път, в който системата за батерийни мегапакети на Tesla ще бъде използвана.

Apple подготвя три устройства за добавена реалност

Tя вече захранва съоръженията за съхранение на ток в Австралия и в американския щат Тексас, като там капацитетът е още по-голям. Apple обаче твърди, че проектът е "един от най-мащабните" в САЩ, заявявайки, че системата може да захранва над 7000 жилища в рамките на ден.

Apple и Tesla нямат много обща история, въпреки че всяка компания е известна с взимането на таланти от другата. А през декември собственикът на Тesla Илон Мъск разкри, че се е опитал да представи идеята Apple да купи компанията му през 2018 г., но тогава главният изпълнителен директор Тим Кук „отказал“ среща помежду им.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.