Мъжът използвал опаковките от доставената му храна

Австралиец направи пони от хартия в хотелска стая, където прекара две седмици под карантина, съобщи "Гардиън". Дейвид Мариот, който работи като арт директор, сътворил животното от хартията на опаковките, в които доставят храната му. От нея той измайсторил и подходящо каубойско облекло за себе си. Хартиеното пони Ръсел е със скелет, направен от дъска за гладене, а за черепа му Мариот използвал настолна лампа.

Огнеборци спасиха заседнала в хралупа катерица (ВИДЕО)

Австралиецът, който живее в Сидни, се заел с творбата си почти веднага, след като се завърнал в Австралия от непланирано пътуване до Великобритания. Баща му починал в Лондон в края на февруари. Възрастният мъж паднал и бил хоспитализиран, но се заразил с COVID-19 и починал. Дейвид заминал за Великобритания, където прекарал известно време под карантина в дома на сестра си и знаел, че при завръщането си в Австралия ще трябва да остане две седмици в изолация в хотел. Затова планирал как да прекара по-приятно времето и се снабдил предварително с тонколони, за да слуша музика и с няколко топки, за да тренира, но започнал да се отегчава.


Дейвид събирал опаковките от храната, защото не бил съгласен с политиката на хотела да не събира разделно и да не рециклира отпадъците от стаите на карантинираните. Така му хрумнала идеята за хартиеното пони.

Катеричка си сложи тиква на главата (ВИДЕО+СНИМКА)

Дизайнерът е щастлив, че успял да развесели скърбящата си майка, когато й показал Ръсел във видеоразговор. Мариот смята да възпроизведе сцена от "Кръстникът", като остави главата на кончето в леглото си, когато напусне хотела. Но още не е измислил как да пресъздаде кръвта. Мариот се надява, че творбата му ще привлече вниманието към нуждата от рециклиране на отпадъците в хотела и ще вдъхнови и другите карантинирани да прекарват смислено и забавно времето си.

Източник: БТА