Това става чрез най-голямото обновление за приложението Google Earth

Google обяви, че пуска най-голямото обновление за приложението Google Earth от години. Една от най-големите новости е функцията Timeline, която ще показва как промените в климата влияят на Земята през годините.

Timeline използва 24 млн. сателитни снимки от последните 37 години. Те са обединени в 4D изживяване, което позволява на потребителите да разглежда как различни райони по света се променили и развили през десетилетията. Снимките показват и значителните промени в горските райони и по брегове и пустини. Видимо е как околната среда се изменя, включително и заради климатичните промени.

Промените в климата може да са довели до появата на COVID-19

Google показва демонстрация на функцията в този сайт. В него компанията качва клипове, които показват както могат да постигнат потребителите с помощта на Timelapse. Компанията казва, че функцията е разработена с учени, като ще се използва от експертите, за да изучават причините за измененията, както и последиците в районите с разтопени глетчери и др. 

САЩ и Китай ще си сътрудничат за борба с климатичните промени

Интернет гигантът очаква Timelapse да е широко използвана от агенции, правителства, учители и любители, които да откриват нови интереси факти за Земята. Google и парнтьорите й планират да обновяват услугата ежегодно с още нови снимки. Това ще продължи поне през цялото следващо десетилетие и ще показва продължаващите ефекти и последици от човешката дейност и усилията за опазване на околната среда.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.