Лентата разказва за финансово затруднени хора, живеещи във ванове

Франсис Макдорманд спечели наградата "Оскар" за най-добра актриса за главната си роля в "Земя на номади". Това е нейният трети "Оскар". Първият е за най-добра актриса в поддържаща роля във "Фарго", а вторият - за главната роля в "Три билборда извън града".

БЛЯСЪК С БЪЛГАРСКА СЛЕДА: Червеният килим и големите звезди на "Оскарите" (ГАЛЕРИЯ)

В качеството си на продуцент на "Земя на номади" Франсис Макдорманд получи още една статуетка на тазгодишната церемония.

"Земя на номади" е лента за финансово затруднени хора, живеещи във ванове, които пътуват из Америка и се захващат с различни работи в опит да свържат двата края.

"Земя на номади" спечели "Оскар" за най-добър филм

С победата си 63-годишната Макдорманд попада в елитния клуб на актьорите с по три награди "Оскар", който включва Мерил Стрийп, Даниъл Дей-Луис и Джак Никълсън. Рекордът от четири актьорски отличия на киноакадемията принадлежи на покойната Катрин Хепбърн.

Освен в киното, Франсис Макдорманд се изявява и в театъра и телевизията и е отличена с най-престижните награди в тези области - "Тони" и "Еми". Това я нарежда сред едва няколкото десетки носители на т.нар Тройна корона, удостоени с актьорски отличия "Оскар", "Тони" и "Еми".

ВСИЧКО ЗА НАГРАДИТЕ "ОСКАР" ЧЕТЕТЕ ТУК