Там пристигна тежка техника, за да разреже вагоните, от които цял ден се чуваха викове за помощ

Жертвите на влаковата катастрофа в Пакистан са вече 51 души, а ранените също са десетки, предаде Асошиейтед прес. Трагедията се разигра в района Готки в южната провинция Синд.

Там пристигна тежка техника, за да разреже вагоните, от които цял ден се чуваха викове за помощ. Армията изпрати на помощ войници и инженери и хеликоптери.

Катастрофата стана близо до град Дахарки, в северната част на Синд. Единият влак дерайлирал, а малко след това другият се е ударил в него.

Говорител на пакистанските железници уточни за Франс прес, че "Милат експрес", тръгнал от Карачи, е дерайлирал точно преди разсъмване близо до Дахарки, а после е бил блъснат от влак, движещ се в противоположна посока от град Равалпинди.

Пакистанският премиер Имран Хан заяви, че е потресен от инцидента, и обеща подробно разследване на нарушенията на нормите за сигурност в железниците.

Над 20 загинали след сблъсък на два влака в Пакистан

 

Железопътните катастрофи са чести в Пакистан, където серия от последователни правителства обръщат малко внимание на нуждата от модернизация на зле поддържаната система за сигнализация и остарялата инфраструктура. През октомври 2019 г. най-малко 75 души загинаха при пожар във влак, пътувал от Карачи към Равалпинди.

През 2016 г. две композиции, превозвали стотици пътници, се сблъскаха в Карачи и загинаха 21 души.

 

 

 

Източник: БТА