Главата на римокатолическата църква изрази съболезнования по повод кървавия атентат в Кабул

Папа Франциск изрази днес съболезнования по повод кървавия атентат в Кабул и призова християните по света да постят и да се молят Бог да донесе мир и помирение в Афганистан, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорейки с поклонници и туристи на площад "Свети Петър" по време на традиционната си неделна литургия, папата каза, че следи събитията в Афганистан с "голяма тревога" и споделя страданията на опечалените роднини на убитите при самоубийствения бомбен атентат в четвъртък край летището в Кабул.

Светият отец каза също, че в мислите си е с "онези, които търсят помощ и закрила", имайки предвид хората, които искат да напуснат Афганистан.
"Моля всички да продължат да помагат на нуждаещите се и да се молят за това диалогът и солидарността да донесат мирно и братско съвместно съществуване, даващо надежда за бъдещето на страната", каза папа Франциск.

Папа Франциск апелира за диалог в Афганистан

В такива исторически моменти не можем да оставаме безразлични, на това ни учи историята на църквата. Като християни ситуацията ни задължава. Затова апелирам към всички да се молят усилено и да постят. Сега е времето да го направим, допълни той.

В Афганистан има много малко християни, почти всички от които са или чужденци, работещи в посолствата, или хуманитарни работници, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА