Това заяви председателят на „Изправи се БГ!”

„Пожелавам успех на новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Продължаваме промяната. С този проект мнозинството на промяната в следващия парламент ще стане определено по-силно и по-устойчиво”. Това заяви на брифинг председателят на „Изправи се БГ!” Мая Манолова. 

Асен Василев: Говорим с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим в коалиция (ВИДЕО)

 

По думите й има съвпадение в заявката за търсене на общи действия между формациите на промяната.

"Това е пътят към постигане на мнозинство на почтените. Това ще е гаранция за недопускане на ГЕРБ във властта. Имаме съвпадение с техните приоритети, наша основна мисия е борбата с корупцията, здравеопазване без доплащане, ще настояваме за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. Ние искаме политика насочена към повишаване на доходите",  подчерта Манолова. 

"Тренд": Новата формация около Петков и Василев набира 9% подкрепа от гласуващите

По отношение на най-новите социологически проучвания тя коментира: "Дават ни малко над 4%, мнозина социолози на властта твърдяха и че няма да влезем в парламента. В крайна сметка бяхме силна и активна група, внесохме важни законопроекти. Благодарение на нашето добро взаимодействие с Асен Василев бяха преизчислени пенсиите и майчинството беше увеличено. Бяха изнесени факти за злоупотреби с публични пари. Протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от Кирил и Асен, разговори какъв да бъде формата не са водени, надяваме се на правителство на промяната". 

Според Манолова политическата й формация е склонна да търси максимално широк формат на коалиция. "Хората се умориха от разправии между партии, които наричаме „формации на протеста“, очакват общи действия", заяви тя.