За това сигнализира зрител на NOVA

Личните данни на близо 2000 души - захвърлени в коридор на поликлиника. За това сигнализира зрител на NOVA. Случаят е от 9 ДКЦ в София.

В сряда Георги Георгиев отишъл да прибере медицинския си картон, след като личната му лекарка починала. Според мъжа, документите на всичките й пациенти били извадени в коридор със свободен достъп, за да могат да си ги разпознаят и приберат.

След като NOVA подаде сигнал, комисия от общината е прибрала документите и е запечатала манипулационния кабинет в поликлиниката.

 

 

„Разбрах, че личната лекарка е починала и имам срок до днес, до 17:00 часа, да дойда да си взема картона. Веднага дойдох и заварих невероятна лудница – всеки грабеше картони”, разказва Георги Георгиев.

„Тази сутрин направихме комисия, с която отидохме да проверим какво случва. Имаше представител и на 2 РУ. Преместили сме всички документи в манипулационната, която е заключена с лепенки”, заяви Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика”.  

 „Не искам да коментирам нищо, защото съм освободен и не ръководя административно тези документи”, казва бившият вече управител на медицинския център д-р Лалев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че управителят е напуснал, но не заради този случай.

„Всъщност тази сграда се стопанисва от кмета на района. Има проблеми с този център и деянието е абсолютно своеволие на лекаря”, каза тя.

Така, докато отговорността се прехвърля между институциите,  за пациентите на медицинския център остават въпросите кога и дали ще могат все пак да си вземат медицинските картони.