Кувейтските жени получиха право на глас през 2005 година

За първи път кувейтските жени ще могат да се запишат в армията на бойни длъжности, след като години наред те бяха ограничени до граждански функции, съобщиха от армията във вторник.

Министърът на отбраната Хамад Джабер ал-Али ал-Сабах заяви, че е отворена вратата за жените да се присъединят към различни бойни звания, включително като офицери, съобщиха въоръжените сили на Кувейт.

"Дойде време кувейтските жени да получат възможност да влязат в кувейтската армия рамо до рамо със своите братя", заяви министърът в коментар, предаден от държавната информационна агенция КУНА.

Кувейтските жени получиха право на глас през 2005 г. и активно участват в кабинета и парламента, въпреки че не получиха места в настоящия парламент.

За разлика от други страни от Персийския залив кувейтският парламент има законодателна власт и е известно, че депутатите отправят предизвикателства към правителството и кралските особи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС