Представители на двете страни са изложили своите позиции и безпокойства

Френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон каза, че днешните му разговори с британския министър по въпросите на Брекзит Дейвид Фрост за риболовните права и Северна Ирландия са били "полезни и позитивни", а следващата седмица ще има още разговори, предаде Ройтерс.

Лондон не променя позицията си в спора с Париж за риболова

Бон каза пред журналисти, че се е договорил с Фрост преговорите за разрешителните за риболов да бъдат ускорени и да станат по-интензивни, но отбеляза, че са налице трудности. Той изтъкна, че все още има "съществени различия" между Лондон и Париж по въпроса за риболова, предаде Франс прес.

Тази среща позволи възобновяване на диалога каза още Бон. Той изтъкна, че това, което Париж желае, е прилагане на споразумението, а не нови изисквания във връзка с него, посочва АФП.

Франция може да санкционира Великобритания заради разрешителни за риболов

Все още ни предстои много работа, каза Бон и добави, че Франция се нуждае от около 200 разрешителни за риболов. Говорител на британското правителство каза, че Бон и Фрост са обсъдили трудностите, произтичащи от прилагането на споразуменията между Обединеното кралство и Европейския съюз. Двете страни са изложили своите позиции и безпокойства.

Говорителят съобщи, че утре Фрост ще се срещне със зам.-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович в Брюксел.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.