От болницата твърдят, че смущаващото видео е заснето неправомерно

Скандално видео от COVID отделението във видинската болница се разпространява в социалните мрежи. Според автора му кадрите са заснети в коридор на здравното заведение, а на тях се вижда гол мъж, който ползва за тоалетна кашон в коридора. По думите на автора на видеото в отделението лекари няма. Смущаващият клип предизвика лавина от коментари и реакции в социалните мрежи.

„Този клип е провокация и абсолютно нарушение на всички правила. Образува се зелен коридор, за да бъдат изведени COVID болните за контролни изследвания. Авторът на този клип се е възползвал, абсолютно неправомерно, точно в този момент да влезе в COVID структурата при болните и да заснеме клипа. Повечето болни са с пневмония и са си по леглата. Човекът, който е заснет гол, освен пневмония, има и мозъчно-съдови проблеми”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-директорът на болницата д-р Богдан Томов.

Болници правят списъци за прием на пациенти с COVID-19

По думите му болният несъзнателно уринира в кашон за еднократна употреба, използван за изхвърляне на отпадъци, които се почистват два пъти на ден. „Този човек е извършвал несъзнателни действия”, категоричен е медикът.

Той подчерта, че клипът е заснет преди около 20 дни. „Знаехме за видеото. Имахме проблеми и с неговия автор. Негов дядо е бил пациент в отделението. Беше обещал да не публикува видеото, но то се появи в социалната мрежа. За случая е уведомена и Прокуратурата”, каза още д-р Томов.

Той бе категоричен, че по време на заснемането на клипа лекар е бил в съседна стая и е преглеждал пациент, а двете санитарки са били с пациенти за изследвания. В момента COVID отделението е пълно. 

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.