Родители на ученици са получили съобщения от децата си за заплахи, които се разпространяват в приложението

Засилени мерки за сигурност в няколко щата в САЩ заради призиви за насилие в Tik Tok. Родители на ученици са получили съобщения от децата си за заплахи, които се разпространяват в приложението. 

От полицията в Бостън заявиха, че не са имали информация за достоверни заплахи, но предупреждават жителите да бъдат бдителни и незабавно да докладват за подозрителна дейност „Приемаме всички потенциални заплахи сериозно“, каза говорител на ФБР. „Ние редовно работим с нашите партньори в правоприлагащите органи, за да определим достоверността на всякакви заплахи”, добави той, цитиран от Ен Би Си.

16-годишна стана първият човек със 100 милиона последователи в Tik Tok

От компанията съобщиха в изявление, че работят с правоприлагащите органи, но не са открили никакви доказателства за подобни заплахи, циркулиращи в тяхната платформа.

Въпреки това някои от училищата са изпратили до родителите информация, в която се казва, че няма повод за притеснение и какво евентуално могат да направят те във връзка с появилата се информация, а именно – да напомнят на децата да не споделят подобно съдържание и да докладват за потенциални заплахи на учителите и директорите на учебните заведения.

ОПАСНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: Деца лягат върху пешеходни пътеки (ВИДЕО)

Много от училищата заявиха, че ще вземат предпазни мерки, като включително ще има засилено полицейско присъствие, въпреки липсата на конкретна заплаха.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева