Актрисата за празника и с равносметка за изминалата година

Актрисата Йоана Буковска - Давидова сподели в "Твоят ден", че за нея и съпруга й това е специален ден, защото и двамата празнуват, а на днешния празник очаква и приятна изненада.

Тя направи и равносметка за 2021 година.

Според нея 2020 е била абсолютен прецедент за хората на изкуството и културата на свободна практика, тъй като заради пандемията от COVID и рестрикциите е нямало възможност за участия.

Но през 2021 година Йоана Буковска реализира участия в киното, за което актрисата е много щастлива, защото това са били първите ѝ снимки след "Откраднат живот" от 2017 година.

Актрисата участва в четири игрални филма, единият е гръцки. Тя констатира, че напоследък наблюдава тенденция български продуценти да правят копродукции със страните на Балканите. За ролята е научила гръцки език за два месеца.

Другото ѝ участие е във филма на Зорница София "Майка", където изпълнява ролята на майката на главната героиня. 

Следващият ѝ филм, "След сезона", е дългогодишна и "отлежала" мечта и идея по сценарий на Дочо Боджаков и Марин Дамянов, писан специално за Буковска преди 13 години. Сниман е на Силистар.

Участва и в първия български филм с български актьори, реализиран в САЩ, който е реалистичен поглед на българската диаспора в Мемфис.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.