Властите искат да въведат задължителна ваксинация

Демонстрации срещу наложените санитарни мерки и ограниченията, както и срещу задължителната ваксинация се проведоха в събота в няколко германски града. Повечето демонстрации бяха придружени от протести на привърженици на ваксините и ограниченията за неваксинирани.

Най-мащабната акция се проведе във Фрайбург - в нея участваха около 6 хиляди души. В Хамбург 3000 противници на ваксините излязоха по улиците. Около 1,5 хиляди души протестираха срещу политиката на властите в Оснабрюк. В Дюселдорф в акциите са участвали 2,5 хиляди души, във Фюрт - 1,5 хиляди, в Мюнхен - хиляда.

От края на декември в Германия се провеждат редовни протести срещу мерките, наложени от правителството. Според ръководителя на контраразузнаването Томас Халденванг само през първата седмица на януари в Германия са се провели над 1000 подобни акции. Той смята, че участниците в подобни протести стават все по-радикални.

Германските власти искат да въведат задължителна ваксинация срещу COVID още тази година. Тази тема сега е една от най-горещите във вътрешнополитическия дневен ред на Германия. Експертите се опасяват, че този ход допълнително ще радикализира скептиците на коронавируса.

В момента в Германия са въведени ограничения заради Омикрон, но те са много по-леки, отколкото през периодите на първата, втората и третата вълна на пандемията. Те касаят основно неваксинираните, които не могат да посещават ресторанти, театри, концерти, фитнес клубове.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС