За това информира Валентин Попов, председател на Синдикална федерация на служителите на МВР

Синдикалната федерация на служителите на МВР е в протестна готовност и може да организира демонстрация след броени дни. Това каза в ефира на "Твоят ден" председателят на федерацията Валентин Попов.

"Става дума за началото на един процес, който ще доведе до извеждане на структури от МВР до седмици или месеци. Реформите могат да изкарат "Пожарна безопасност и защита на населението", както и 112 и Дирекция "Миграция". Не е в това проблемът, а че няма дискусия по този въпрос. Не е направен и задълбочен функционален, структурен и фанансов анализ на министерството преди това", коментира Попов.

Според него без този анализ реформите са преждевременни. "Те започват да приличат на стари реформи на парче. Ние заявихме подкрепа за намеренията на управляващата коалиция и те ще я имат, ако нещата се случват, както са разписани в коалиционното споразумение", заяви още Попов.

В противен случай ще има остро възражение. "Надяваме се да не се стигне до протести след разговорите с управляващите", каза синдикалистът.

Друго искане на Федерация е увеличаване на възнагражденията на служителите с 20%. Недокомплектът в МВР е 10%.

"Ако МВР се престуктурира и реформира, то ще стане желано място за работа. Това все още не е така", каза още Попов.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.