Решението е на Оперативния щаб в града

В Пловдив всички болници спират плановия прием от четвъртък. Решението беше взето на извънредно заседание на Оперативния щаб, в който участват управителите на най-големите държавни и частни лечебни заведения. Причината не е недостигът на болнични легла, а липсата на достатъчно медицински персонал в COVID отделенията. Здравните власти съобщиха, че в болниците в града, в момента са приети 20 деца, сред тях и три бебета на по една година. Състоянието им е стабилно.

Фандъкова: COVID леглата в столичните болници ще бъдат увеличени

„Трябва да отворим един ресурс от кадри, които да могат да подпомогнат отделенията за лечение на ковид. Действията, които ще предприема в днешния ден е да оформя заповед, с която за преустановяване на плановия прием в лечебните заведения. Разбира се с предвидените в закона изключения- тези за онкологично болни, онкооперации, раждания, трансплантации, рехабилитация”, заяви Сийка Димчева,  директор на РЗИ- Пловдив.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.