Ограничава се работното време на барове и ресторанти, забранява се и продажбата на алкохол

Япония налага от днес нови антиковидните ограничения за столицата Токио и десетина префектури, където живее половината от населението на страната. Причината - рекорден ръст на новозаразените, предизвикан от варианта Омикрон, предаде Ройтерс.

Мерките, въведени вече в три префектури, ще важат от петък до 13 февруари. Те бяха оповестени днес от премиера Фумио Кишида, след като бяха одобрени от експертна комисия.

В Белгия броят на заразените с COVID-19 и на починалите расте

 "Борим се с непознат вирус и се надявам, че ще се справим с тази ситуация с достатъчна подготовка и без излишен страх", каза Кишида.

Разпоредбите позволяват на губернаторите да ограничават придвижването и бизнес дейностите чрез намаляване на работното време на барове и ресторанти и забрана за продажбата на алкохол.

Токио отчете днес дневен рекорд от 7377 нови случая на COVID-19, а западната префектура Осака - 6101 новозаразени. От началото на пандемията Япония е регистрирала общо 1 924 937 заразени с коронавирус и 18 436 починали от заразата.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.