Международният форум се провежда на На 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център

На 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център ще се проведе международният форум за иновации в Югоизточна Европа Innovation Explorer. 8-мото поред издание се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и събира в България лектори и гости от 12 държави.

Форумът е разделен на три панела: "Икономически възможности", "Държавно управление" и "Климатични действия". В тях че участват хора от чужбина и от България.

"Целта на този форум е да вдъхновява и да мотивира хората да мислят за бъдещето, да мислят дългосрочно и да имат достъп до най-авангардното и най- модерно знание за иновации в света", това каза в „Твоят ден“ Леона Асланова, експерт и консултант по иновации.

Тя подчерта, че световноизвестни лектори, българи и чужденци, идват у нас, за да изпълнят хората с енергия и ние да да погледнем в бъдещето и да вървим смело напред.

15 минути ще има всеки лектор на сцената с презентация, които разказват винаги за бъдещето, те разказват какво ще е след 10 години.

"Всичко, което сега създаваме и правим, касае следващото поколение, не нас самите. За нашите деца и внуци предстои да решават дали ще пътуват в Космоса, вместо да ходят на почивка в Гърция или Турция", отбеляза Леона Асланова.

За нея е напълно възможно това да се случи до 10 години.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.