Това каза държавният секретар на САЩ в телевизионно интервю

Вашингтон е уверен в своите разузнавателни данни за плановете на Русия да „нахлуе” в Украйна. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телевизионно интервю.

„Ако има шанс да се намери дипломатически начин за разрешаване на ситуацията, аз съм решен да го направя, но ако трябва да отговорим на руската агресия, ще го направим“, каза Блинкен.

Сепаратистите обявиха мобилизация в Донбас (ОБЗОР)

Държавният секретар на САЩ посочи, че войната между Русия и Украйна би била катастрофа. В същото време той подчерта, че подобен сценарий не отговаря на ничии интереси, пише БГНЕС.

„Ако има атака срещу Киев, където живеят почти 3 милиона души, това ще бъде катастрофа. Но трябва да кажа също, че се страхувам, че руснаците също ще пострадат. Украинците няма да приветстват руските военни с отворени обятия, напротив. И, разбира се, международната общност ще даде на Русия да разбере, че ако Москва отново прояви агресия към Украйна, ще има много сериозни последици", каза той.

Според него Вашингтон е уверен в своите разузнавателни данни за плановете на Русия да „нахлуе” в Украйна.

Г-7 заплаши Русия с безпрецедентни санкции в случай на ескалация

"Ние сме доста уверени в информацията, с която разполагаме. И, както казах онзи ден в Съвета за сигурност на ООН, признавам, че в миналото сме излизали с информация, която се оказа неточна. Но ние сме доста уверени в нашите данни и ги оповестяваме в публичното пространство не за да започне война, а за да предотврати война“, каза ръководителят на американското външнополитическо ведомство.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Калина Петкова
Източник: БГНЕС