Това заяви говорителят на британския премиер

От "Даунинг стрийт" 10 предупредиха, че планът на руския президент Владимир Путин за нахлуване в Украйна "вече е в действие", съобщава Sky News.

"Предполага се, че руският „наръчник“ за започване на военни действия е започнал да се разиграва в реално време. Но все още има прозорец за дипломация, за да се предотврати войната в Европа", поясни властите в Лондон.

По-рано днес външният министър Лиз Трус проведе разговори с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг относно продължаващата криза. След срещата Трус предупреди, че руска инвазия в Украйна "изглежда много вероятна" и Обединеното кралство и съюзниците от НАТО "засилват подготовката за най-лошия сценарий".

Попитан за коментарите на Трус, официалният говорител на премиера заяви, че това е тяхната оценка на ситуацията.

„Според това, което наблюдаваме Русия възнамерява да започне инвазия и планът на президента Путин вече е в действие”, заяви говорителят на Борис Джонсън.

„Елементи от руската стратегия започват да се изпълняват в реално време. Ние работим със съюзниците на НАТО и сме готови да действаме при първа необходимост”, каза още говорителят на британския премиер.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: