Над 7,1 милиона души са гледали клипа с 41-годишния Филип Кроутър

Журналист стана истински хит в социалните мрежи, след като сподели монтиран клип, на който се вижда как предава на 6 различни езика.

41-годишният Филип Кроутър работи за АП и е изпратен в Киев, за да отразява събитията там, на фона на покачващото се напрежение с Русия.

На един и същи кадър – към площада на „Независимостта”, известен като „Майдана”, Филип Кроутър информира зрителите какво се случва в Киев на различни езици – английски, люксембургски, испански, португалски, френски и немски.

Видеото му в Twitter е истински хит – гледано е над 7 милиона пъти, ретуитнато е над 9 000 и има над 57 000 лайка.

41-годишният журналист живее във Вашингтон и е телевизионен и радио журналист. Той е роден в Люксембург. Майка му е германка, баща му – британец.

От информацията за него става ясно, че покрива теми - американска дипломация, международни отношения и политика.  Отразявал е дебати на Демократическата партия в САЩ, президентски дебати, предизборната обиколка на Тръмп в САЩ.

Включва се и от горещи точки по целия свят.

Преди да се премести във Вашингтон, той е бил репортер и водещ във френската телевизия „France 24”. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Ина Григорова