"Европейските лидери не вярваха, че ще се стигне дотук", смята анализаторът

"Дипломацията е погребана. С този човек не може да има дипломация. Този човек е един класически лъжец, суперлъжец. Путин с неговите министри излъгаха и кюрдите и грузинците с "миротворци", това каза в "Твоят ден" проф. Владимир Чуков.

"Преди около месец слушахме Путин какво говори, както и външния му министър, но допреди два дена, с признаването на ДНР и ЛНР, всичко стана ясно, реално се случва това, което предсказахме. Не исках да вярвам, но се случи", добави той.

"Света изглежда също не вярваше или не искаше да вярва на какво е способен Владимир Путин. Европа, ако искаше да се противопоставя на Русия, трябваше да врътне кранчето", изрази мнението си проф. Чуков за стойността на санкциите срещу Руската федерация.

Проф. Чуков заяви, че Путин не признава трансформацията на Украйна и нейната реформа след 2014 година, за него страната се управлява от неонацисти и фашизоиди и иска тази власт да се смени.

Според него нападението се е случило сега заради енергийните източници и слабостта на администрациите на Джо Байдън и на Европа.

"Джо Байдън направи колосална грешка и допъсна Путин да се възползва от високите цени на нефта и газа. Европейските лидери не вярваха, че ще се стигне дотук", смята проф. Чуков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

Редактор: Илиян Ушеров