Стрелбата стана на 20 февруари

Полицията в Сливен залови мъжа, който стреля с въздушна пушка по момче на детска площадка в града. Повдигнато му е обвинение за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди. Задържан е за 72 часа, като предстои внасяне на искане за постоянен арест.

13-годишно дете е простреляно на детска площадка в Сливен

Разследването по случая е започнало незабавно, като още в първите часове след сигнала са обходени всички жилищни сгради в района и са извършени множество разпити. Това обясни на брифинг в понеделник директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков.

„През изминалата седмица всички служители на районното управление в Сливен са работили непрекъснато, за да издирят извършителя и да съберат достатъчно доказателства. След свършена голяма по обем работа за извършеното престъпление днес е задържан 49-годишен мъж от Сливен, иззета е и пушката, с която е стреляно”, посочи още той. Величков уточни, че оръжието, с което е извършена стрелбата, не подлежи на задължителна регистрация.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов