"Има нездрав интерес да се търсят пукнатини в коалицията", смята депутатът от БСП

Извънредно заседание на здравната комисия в Народното събрание. Експертите се събират, за да направят промени в Закона за здравето за отмяна на извънредната епидемична обстановка. Измененията ще бъдат гласувани в сряда в пленарната зала.

"Несериозно е партии да се изказват за маските. Не може да се каже, че има остър спор в коалициата по мерките. Между интелигентни хора различните мнения ги има. Законът не прецизира носенето на маски, той прецизира непродължаването на извънредната епидемиологична обстановка и други принципни позиции - какви възможности има министерството, районните здравни дирекции", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS проф. Георги Михайлов от БСП.

Той допълни, че решението за маските е в ръцете на Министерството на здравеопазването чрез различни разпоредби и заповеди.

"Законът създава възможността за създаването и оповестяването, доктринирането на противоепидемичните мерки, а какви са те по характеристика, каква ще бъде тяхната обхватност, къде ще бъдат регионите, в които те ще се реализират, е в ръцете на професионалистите - Министерство на здравеопазването", категоричен бе той.

"Днес на заседанието на здравната комисия още един законопроект ще влезе, свързан с промени в Закона за здравното осигурявяне, които касаят бежанската вълна в България и възможността тези деца и жени да имат достъп до здравната система", каза още проф. Михайлов.

"Има нездрав интерес да се намери пукнатина в коалицията, ако ще да е за маските, ако ще да е за каските, каквото и да, но нещо да не върви", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.