Церемонията беше излъчена на живо в YouTube

Певицата Ашанти получи 2718-ата звезда на холивудската Алея на славата в Лос Анджелис, съобщи UPI. Церемонията беше излъчена на живо в YouTube. В нея участваха рапърът Джа Рул и  актрисата Тичина Арнолд.  "Трябва да си в Рекордите на Гинес за духовна красота" - каза Арнолд за Ашанти на церемонията. 

Джа Рул, който често е работил с Ашанти разказа за силното им приятелство. "Споделяли сме толкова много моменти заедно, но този е толкова специален. Да получиш звезда на холивудската Алея на славата е върхът". 

Ашанти е на 41 години. Кариерата й започва през 2002 г. с албум с нейното име. Той оглавява общата класация на "Билборд" за албуми и класацията за ар ен би албуми и поставя рекорд по продажби на дебютираща певица. С това свое постижение тя е вписана в Рекордите на Гинес. 

Ашанти печели "Грами" за най-добър съвременен ар ен би албум през 2013 г. за "Ashanti", както и две Американски музикални награди и награда "Соул трейн" за шоумен на годината. 

През 2003 г. Ашанти издава втория си студиен албум "Chapter II", която оглавява класацията Билборд 200 с дебюта си. Той е номиниран за "Грами" за албум на годината, а песните "Rock wit U (Awww Baby)" и "Rain on Me" от него са номинирани в категориите за най-добра ар ен би песен и най-добро вокално изпълнение от ар ен би певица. 

След това Ашанти издава още четири албума, последният  "Braveheart" през 2014. Тя е продала повече от 27 милиона албума по света.

Ашанти се снима също в телевизията и киното.  "Толкова е свръхестествено, че получавам една от тези звезди на холивудската Алея на славата и тя ще остане вечно и децата ми ще я видят - каза Ашанти. - Още съм развълнувана и зашеметена. Това е доказателство за всички, че мечтите се сбъдват". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА