Президентът се срещна с португалския си колега

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Португалия. Държавният глава пристигна в понеделник, като беше приветстван с военни почести на летищетo в Порто, откъдето започна неговата визита.

Президентът Румен Радев пристигна в Португалия (СНИМКИ)

Днес с официална церемония Радев беше посрещнат от португалския си колега Марсело Ребело де Соуза. Очаква се тема на разговорите между двамата да е войната в Украйна. Вероятно ще бъдат обсъдени и европейската перспектива пред Западните Балкани, както и задълбочаването на икономическите отношения между София и Лисабон. През 2021 г. стокообменът между двете страни се е увеличил с 47% спрямо 2020 г..

 

Радев ще се срещне и с кмета на Порто Руи Морейра.

 

 

Програмата на държавния глава продължава и в сряда с посещение на град Лисабон, където държавният глава ще разговаря с министър-председателя на Португалия Антониу Коща и с председателя на парламента Аугусто Сантос Силва. Президентът ще се срещне и с представители на българската общност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.