Те правят грешни заключения от своите предишни разбирания какво е Русия, каза министърът на външните работи

Западните политици очевидно са се учили зле, докато са били в училище, и не са разбрали какво представлява Русия. Затова не разбират и какво говорят, когато коментират "поражението на Русия". Това каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

„Те казват, че Русия трябва да капитулира, да се предаде, и че трябва да се „победи Русия“, да се гарантира, че Русия ще „загуби на бойното поле“... Вероятно тези политици не са учили уроците си в училище. Те правят грешни заключения от своите предишни разбирания какво е Русия“.

Зеленски: Путин е единственият руски представител, с когото бих се срещнал

Преди дни президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че стратегическото поражение на Русия е „очевидно“, просто "страхливците от Руската федерация нямат смелостта да го признаят".

Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентския офис, каза, че Украйна „ще има победа, когато Русия изгуби всичко“ и че „Украйна е символ на края на разбиранията на Руската федерация, с които са живели през последните 20 години“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС