Според доц. Антоний Гълъбов

"Правителството нямаше идея какво прави с бежанците. Не оправдавам Калина Константинова, но тя не е виновна, властта просто няма политика за бежанците.  Не бива да се прави разлика между идващите от Сирия и от Украйна. Да си зададем въпроса имаме ли пунктове, където да ги посрещнем". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS политологът доц. Татяна Буруджиева.

По думите й част от управляващите са били част от други формации преди, а го забравят. "Те имат самочувствие да управляват. Няма диалог, не се разсъждава върху думите на опозицията. Коалицията е тежко заинтерсована да стои на власт, електоралната картина в България е променена. Започне ли да се говори за Изборния кодекс и хартиения вот, значи и самите управляващи знаят, че отиват на избори", коментира тя. И допълни, че БСП, ако още малко поседи в тази коалиция, може и да трябва да се бори за петото място на изборите.

Според доц. Антоний Гълъбов на днешния 1 юни трябва да си пожелаем детето да стане ценност в нашето общество. "Юни ще бъде тройно критичен за управлението - има три проблема, които могат да доведат до прекратяване на управланието - бюджета, края на френското председателство, което ще доведе до решение за РСМ, както и липсата на компетентност на управлението, което компрометира обещаните реформи. Бежанците са просто маркер, че имаме прекалена самоувереност във властта", сподели той.

За него 1/3 от инфлацията се дължи на политиката на правителството. "Това не е пакет от антикризисни мерки, а ядрото на актуализацията на бюджета. Няма антикризисни мерки. Намираме се прекалено близо до инфлационна спирала", посочи доц. Гълъбов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.