По думите на юриста Лидия Даскалова само "Възраждане" има интерес от нови избори

"Има такъв народ" се самоубиват, правят от нищо нещо. Нормално е за тях структурата да е йерархична, ръководството решава какво се случва неведнъж. Започва битка за търсене на депутати, които да подкрепят правителството, така че да функционира. От ИТН вероятно ще дойдат и другите депутати, необходими за правителството, възможно е и още хора да се отцепят. Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев.

По думите му е трудно и дори невъзможно да има мнозинство. "Шансовете това правителство да продължи не са много големи. Освен ''Възраждане'' няма други готови за избори", смята той.

Според юриста и политолог Лидия Даскалова политическият живот на ИТН вече е приключил, а ако има нови избори, резултатите им ще са на бариерата. "Ако изборите бяха днес, щеше да има още по-голям спад в доверието за тях. Те подходиха безотговорно когато имаха възможност да сформират правителство. В последните месеци наблюдаваме и неспазени обещания. ГЕРБ и "Възраждане" нямат интерес да подкрепят властта. Не вярвам извън ИТН да дойде подкрепа", смята тя. И допълни, че повечето депутати от ИТН не са наясно какво се случва, а пълната картинка е ясна само на приближените на Слави Трифонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.