Мъжът е арестуван на "Гетуик"

Полицията за борба с тероризма е арестувала мъж по подозрение в шпионаж в полза на Русия, съобщи ДПА. Заподозреният, който е на около 40 години, е задържан на летище "Гетуик" в Лондон в понеделник вечерта.

Вестник "Сън" съобщи, че мъжът е обвинен в шпионаж във Великобритания в полза на руския президент Владимир Путин и е трябвало да се качи на полет за чужбина, когато е бил арестуван.

Полша арестува руснак и беларусин по подозрение в шпионаж

Говорител на Скотланд ярд заяви: "Можем да потвърдим, че служителите от командването за борба с тероризма на полицията са арестували мъж на около 40 години на летище "Гетуик" в понеделник, 13 юни, по подозрение в престъпления по раздел първи от Закона за служебната тайна от 1911 г. Той е бил отведен в полицейски участък в Лондон и в момента е в полицейски арест. Разследването продължава."

Раздел първи от споменатия закона се отнася до съдържаща се в бележки, планове или скици информация, която може да бъде полезна на врага, уточнява ДПА.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА