Руската страна твърди, че парите са за заплати на служители

Запорираха 890 хиляди долара на руското посолство. Това потвърди министърът на финансите в оставка Асен Василев. Транзакцията попада под санкциите на Европейската комисия.  Руската страна твърди, че парите са за заплати на служители.

Петков: Завършихме законодателната програма на коалицията

„Дерогацията в момента се консултира с ЕК. Когато от там получим становище дали е добре да се отменят санкциите и да се даде дерогация за този конкретен превод, съответно ще предприемем мерките.Те твърдят, че преводът е за заплати на стойност 890 хил. долара. Няма запорирани сметки и нещо, което е направено от българската държава. Това е автоматично действие по силата на санкциите на ЕК”, обясни той.

Коментарът му бе по повод изказване на Тошко Йорданов от ИТН. Преди часове той заяви, че МФ е спряло парите на руското посолство, които са си техни.

Вицепремиерът в оставка обяви, че все още се водят разговори за евентуален и към момента няма 121 депутати, които да подкрепят евентуално кабинета „Василев”.

„Ако нямаме 121 депутати, няма смисъл да се представя състав на кабинет и да се гласува в НС. Правителство на малцинството в такъв парламент няма как да бъде устойчиво и отговорно управление на страната. Не е коментиран персонален състав към момента”, каза Асен Василев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.