Парите за лекарите на първа линия трябва да бъдат възстановени, отбеляза тя

100% ще ръстът на цената на газа, ако днес се приеме 300 лв. на мегаватчаса. Това обясни за "Твоят ден" омбудсманът Диана Ковачева.

Трябва да е ясно дали ще има газ за зимата, както и какви компенсации ще бъдат осигурени за бизнеса и потребители. Когато няма прозрачност и предвидимост, хората се притесняват, допълни тя. 

Ковачева смята, че в момента не е ясно кои са енергийно бедните хора. "Няма дефинирано понятие, а България е една от най-засегнатите държави. Трябва да стане ясен кръгът на нуждаещите се. Отдавна се говори и за водни помощи, но не се вижда как това ще се случи. Увеличаваме цената на водата, но няма подобрение на инфраструктурата и качеството ѝ", подчерта Ковачева.

Омбудсманът иска анулиране на всички глоби за е-винетки от 31 юли

Омбудсманът е категоричен, че антигенните тестове е трябвало да останат безплатни. "Парите за лекарите на първа линия трябва да бъдат възстановени", отбеляза тя. По темата с колекторските фирми Ковачева съобщи, че има хора, върху които тормозът не е спирал.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.