82-годишният Пол Пелоси се призна за виновен

Съпругът на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси - Пол, беше осъден на пет дни затвор, след като се призна за виновен за шофиране в нетрезво състояние.

Катастрофата е станала в Оуквил, Калифорния. Според полицейския доклад той е блъснал луксозната си кола в джипа на друг шофьор. И двете превозни средства са били сериозно повредени. По това време г-жа Пелоси е била на другия край на страната, в Роуд Айлънд, където е произнасяла реч при завършването на университета Браун, предаде БГНЕС, цитирайки Би Би Си.

"Вашингтон пост": Си Цзинпин поискал от Джо Байдън да не допуска Нанси Пелоси да посети Тайван

На Пелоси, основател на фирма за рисков капитал, също така се налага тригодишен изпитателен срок, той е задължен да посещава тримесечен курс за опасностите от шофиране в нетрезво състояние и трябва да плати около 7000 долара обезщетение. Той няма да изгуби шофьорската си книжка, но ще трябва да използва устройство за запалване на автомобила си, което изисква проверка на алкохолната проба в издишания въздух, преди двигателят да се запали.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС