От бранша поставят акцент върху подготовката на персонала
Поглед към Черноморието и как ресторантьорите оценяват отминаващия летен сезон. Туризъм, запомнен с очакване на помощи от държавата заради COVID последствията, липса на персонал и убийствени сметки за ток.
„Лято 2022 най лесно можем да го наречем „Опит за оцеляване”. В тази сериозна ситуация повечето от обектите в областта на туризма преживяват един критичен период. Няма какво да се заблуждаваме, туризмът е една от най-пострадалите сфери в бизнеса от COVID ситуацията”, коментира собственикът на заведения Георги Мицов.
Персонала той определи като проблем за страната. „И бизнеса, и държавата, като че ли неглижират обучението и подсигуряването на кадрите”, отчете собственикът на заведения.
Репортер: Елена Танева
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.
Редактор: Георги Генов