От бранша поставят акцент върху подготовката на персонала

Поглед към Черноморието и как ресторантьорите оценяват отминаващия летен сезон. Туризъм, запомнен с очакване на помощи от държавата заради COVID последствията, липса на персонал и убийствени сметки за ток.

„Лято 2022 най лесно можем да го наречем „Опит за оцеляване”. В тази сериозна ситуация повечето от обектите в областта на туризма преживяват един критичен период. Няма какво да се заблуждаваме, туризмът е една от най-пострадалите сфери в бизнеса от COVID ситуацията”, коментира собственикът на заведения Георги Мицов.

Персонала той определи като проблем за страната. „И бизнеса, и държавата, като че ли неглижират обучението и подсигуряването на кадрите”, отчете собственикът на заведения.  

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Георги Генов