Вижте защо 27-годишната жена смени политическата сила зад гърба си

Тя е само на 27 години, шампион по шах, а сега отново ще опита да стане депутат. При това, като смени политическата сила зад гърба си. Сега обаче тя се опитва да влезе в парламента с БСП, след като беше изключена от редиците на "Възраждане". 

Цвета Галунова е един от депутатите, с които Кирил Петков разговаря преди вота на недоверие срещу правителството му. Но тя гласува с парламентарната си група „Възраждане” и така кабинетът „Петков” падна от власт.

Галунова определя отношенията си с „Възраждане” като договор, който е бил разтрогнат според нея едностранно. Една от причините е, че си е позволила да разговаря с хора, които са извън групата на „Възраждане”. А другата – че е харесала във Facebook пост на един от отцепниците от „Възраждане” Елена Гунчева.

„Влязох в политиката, за да преследвам определени каузи и да ги защитавам. Смятам, че единственият начин да ги постигна е чрез диалогичност и чез обединение”, посочи тя пред Евгений Генчев.

По думите ѝ тя многократно е разговаряла с лидера на „Възраждане” в опит да му обясни своята позиция. „Аз никога не съм имала някакво идеалогическо противоречие с „Възраждане”, подчерта тя.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.