Над 130 са сигналите за изпочупени коли и повече от 450 за изтръгнати дървета

След Поморие, частично бедствено положение обяви и община Бургас. Части от квартал „Меден рудник” остава без улично осветление.

ЛЮБИТЕЛСКИ КАДРИ: Торнадо премина през Поморие (ВИДЕО)

На територията на общината има подадени над 130 сигнала за изпочупени коли и повече от 450 изтръгнати дървета.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В неделя мощна буря удари Бургаско. Паднали дървета, съборени къщи и яхти, завлечени в морето, пострадали хора. Това е част от равносметката от стихията. Община Поморие обяви частично бедствено положение и събра кризисен щаб за справяне с последиците от бурното време.

Според проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, кризата е овладяна, а продължава отстраняване на паднали дървета. "Инфраструктурата е много нарушена, има много щети, които тепърва ще бъдат остойностени. В това число повреди по сгради, училищни дворове, лични автомобили", заяви тя.

По думите ѝ голяма част от област Бургас електричеството е възстановено, в това число и в "Меден рудник". "Съборени са стълбове, скъсани са жици. Земеделският министър оказва съдействие, защото голяма част от продукцията е унищожена, в това число лозови масиви и грозде. От утре започват работа междуведомствени комисии, които ще описват щетите, за да бъдат изплатени компенсации. Затворници също помагат за отстраняване на щетите", подчерта проф. Нейкова. 

БЕДСТВИЕТО: Четирима пострадали при потопа, който отнесе Бургаско (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.