Според него трудно ще бъде намирането на подходяща коалиционна формула

Трудно ще бъде намирането на подходяща коалиционна формула, но ми се струва, че партиите трябва да правят повече компромиси, а лидерите да потъпчат егото си. Звучи нелепо да се оттегли Бойко Борисов, за да ми се усмихне Петков. Това заяви за "На фокус" зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му трябва да се обясни защо цените на колонките са високи, а тези на суровия петрол са ниски. "Не знам дали с действие или с бездействие, но предишното правителство носи вина за цените на горивата. Над 50 души работиха по нашия план за справяне с кризите, аз съм координаторът", разкри той. И допълни, че са възможни различни варианти за кандидат-премиер от ГЕРБ.

Биков: БСП е забранен партньор, а ДБ и ПП не са проевропейски щом се коалират с тях

"Би им свършило голяма работа лидер на ПП да не е Петков, но не си позволявам такива съвети. Аз се отнасям с уважение към всички партии, не стигматизирам никой. Не мисля, че президентска република ще реши въпросите", подчерта Дончев. И уточни, че ГЕРБ не смята "Газпром" за надежден доставчик на газ.

Според него са нужни мерки за подобряване на събираемостта на данъците. "Трябва да се инвестира и в инфраструктура за модернизация на страната. От гледна точка на позициите си имаме сходство с ДБ. Коалиция с левицата би била противестествена. ДПС от гледна точка на външнополитическа ориентация са съвместими, но биха били неприемливи за нашите избиратели", отбеляза Дончев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.